A séta evolúciója

Kezdetben volt a séta. Az egyszeri találkozás. Aztán jöttek a visszatérők. Többszöri találkozás. Aztán megjelent az ülőséta. Olykor. Majd a virtuális séta. Online. Végül felbukkant a sétákból kititrálódó mantraműhely, az egy eurós esték, amelyekre keddenként...

Mi a hála?

Mi a hála? Ezt a kérdést kaptam. Nincs kész válaszom rá. Az, ami van, itt születik, ebben a hangos gondolkodásban. Hallgasd meg itt:

Valami dereng

Valami dereng bennem és körülöttem a ki nem mondhatóból. Ez a voiceblog bejegyzés dadogó, tétova kísérlet arra, hogy megpróbáljak mondani róla valamit. Meg se kísérelem tökéletesíteni a morfondírozásomat, mert nem lehet. Egyelőre nem. Hallgasd meg...

Advent

Anselm Grün német bencés szerzetes gondolatai az adventi időben való elcsendesedésről és arról, hogy milyen kérdéseket érdemes ilyenkor feltenni magunknak. Hallgasd meg itt!

Vagyok vagy nem vagyok?

Wagner Nándor Földanya szobra a mai sétában is segített. A szobor előtt álló Tamásban felbukkanó érzések új ajtót nyitottak a gondolataink számára. Hallgasd meg itt. 

Ess kétségbe!

Karácsonyi útravaló: „Bárcsak hideg volnál, vagy forró! Így mivel langyos vagy, és sem forró, sem pedig hideg: kiköplek a számból.” (Jel 3,15–16)

Az erdő világossága

Erdőt kerestünk, de nem leltünk olyat, amilyenben sétálni szeretett volna, akit kísértem. Mégis egy erdő teremtette meg közöttünk a kapcsolódást. Egy erdő, ami nem körülöttünk volt, hanem bennünk. Hallgasd meg itt!

Meddig tart a megvilágosodás?

Tizenkilenc évvel ezelőtt olyan fennsíkra értem, ahová most el se látok. Talán nem volt ott jó nekem? – De igen. Gyönyörű volt. Akkor talán nem az volt, aminek látszott? – De igen. Nemcsak belülről éreztem annak, mindenki számára tapintható volt az a megfoghatatlan,...

Nem akarok fájni

Lemondtak egy sétát ma délután. „Nem akarom most a sebeimet nyalogatni – hangzott a telefonban. – Friss. Fáj. El akarom terelni róla a figyelmemet, nem pedig belemászni még jobban.” Hallgasd meg itt! 

Olvasatlan üzenetek

Sokan vannak, akiket megszólíthatsz a belső térben, de választ nem vársz tőlük, így vagy nem küldenek, vagy hiába teszik, mert nem hallod meg, nem olvasod el őket. Pedig ott vannak nálad. Hallgasd meg itt!